Kontaktni obrazec
Preostalo 500 znakov za vnos vsebine.
Dodajte datoteke

Splošni pogoji poslovanja


1. Dostopnost informacij
Podjetje VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovilo naslednje informacije: identiteto podjetja (ime in sedež podjetja), kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovitov komunikacijo (e-pošta, telefon), način plačila in dostave.

2. Cene in veljavnost ponudbe
Cene vseh izdelkov so izražene v EUR in vsebujejo DDV. Prodajalec je davčni zavezanec.

3. Način plačila
Podjetej VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. omogoča naslednji način plačila:
- z nakazilom na račun TRR (po ponudbi / predračunu)
- z gotovino ob prevzemu
- plačilo z bančnimi karticami
- obročno plačevanje z NLB plačilnimi karticami Eurocard, Karanta, Visa in Diners
- mobilno bančništvo (nakažete pri nas z vašim telefonom)
- spletno bančništvo (nakažete pri nas z vašim prenosnikom)

4. Vračilo izdelkov
Izdelki, ki jih vračate, naj bodo nerabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite original račun. Priporočamo vam, da izdelkov, pri katerih takoj po prejemu ugotovite, da barva, velikost ali katera izmed drugih lastnosti, ni taka kot ste si predstavljali, ne odpirate v celoti ali jih sploh ne odprete, vkolikor je to mogoče. Pri odpiranju embalaže pazite, da embalaže ne poškodujete, ter da embalažo vključno z vso vsebino, ki je varovala vaš izdelek in posamezne dodatke, skrbno shranite vsaj pol leta od dneva prevzema, tako da bodo vaši stroški pri morebitnem vračilu čim manjši. Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne prejemamo.
Odškodnina za znižano vrednost izdelka znaša:
- v primeru, da je originalna embalaža izdelka poškodovana ali nepopolna, najmanj 15% vrednosti izdelka, vendar ne manj kot 20,00 EUR,
- v primeru vidne uporabe izdelka (vidne manjše poškodbe oziroma spremembe na izdelku) najmanj 25% vrednosti kupnine, oziroma več, vkolikor gre za okvare, odrgnine ali druge na izdelku trajno vidne posledice uporabe; tovrstnih poškodb, ki jih niste prijavili takoj po prevzemu izdelka in pred odstranitvijo zaščitnih folij, proizvajalci ne priznavajo kot okvaro na izdelku!
- pri notesnikih in računalnikih znižano vrednost izdelka predstavlja tudi strošek povrnitve v prvotno stanje: pregled in čiščenje virusov, brisanje ustvarjenih datotek in nalaganje operacijskega sistema in druge programske opreme, ki je bila naložena.
Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost, zanjo določila tega poglavja ne veljajo.
Vaše zahtevke za vračilo blaga bomo v navedenih in drugih podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine ter možnosti, ki nam jih zagotavljajo naši dobavitelji. Prosimo, da upoštevate, da v teh primerih lahko omogočimo le zamenjavo z drugimi izdelki po vaši izbiri, kupnine pa ne vračamo.

5. Garancija
Izdelek ima garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Nekateri artikli v naši ponudbi nimajo garancije (npr. potrošni material, programska oprema).
Če ima  izdelek priložen garancijski list, lahko garancijo uveljavljate neposredno pri pooblaščenih servisih, ki so navedeni na garancijskem listu. Garancija se uveljavlja v skladu z zakonom in pod pogoji, ki so navedeni na garancijskem listu. Če izdelek nima priloženega garancijskega lista (komponente, ki morajo biti strokovno vgrajene in se ne morejo samostojno uporabljati, ampak so sestavni del naprave, npr. vgradni ekrani za prenosnike, baterije, napajalniki, ventilatorji, tipkovnice...) velja račun kot garancija in traja 181 dni, garancijo pa uveljavljate pri podjetju VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p.. Posebaj opozarjamo na reklamacijo mrtvih točk na ekranih, ki so vsi razreda Class 1. Proizvajalci ekranov priznavajo ekran kot okvarjen, če ima več kot tri mrtve pike, kar ustreza ISO standardu. Če artikel vračate v garancijo je zaželjeno, da se ga pošlje v originalni embalaži, obvezno pa je priložiti vse predmete nakupa (račun, priključni kabli ipd.) in navesti vzrok vračila oz. opis napake. Pred pošiljanjem izdelkov v servis v garancijskem obdobju po pošti, je obvezen predhoden dogovor na kontaktni e-mail info@vzpon.com, z namenom učinkovitejšega reševanja reklamacijskega postopka. Podjetje  VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. ni dolžno sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem poslovanja. Cena servisne ure v primeru neopravičene reklamacije je 20 € z DDV. Garancija se ne upošteva v primeru nepravilne uporabe, malomarnosti ali neupoštevanja navodil, oz. za izdelke, ki so bili poškodovani zaradi nepravilne uporabe, predelave, nepravilne vgradnje ali uporabe ter malomarnosti pri uporabi, skladiščenju, prevozu ali manipulaciji, vgradnji ali so bili popravljeni in podobno. Prav tako garancija ne zajema primerov nesreč, kot so denimo: prenapetost, udar strele, poplava, požar, nezgodni lom ali drugih dogodkov, ki so izven moči nadzora podjetja VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p.. Garancija ne zajema nikakršnih transportnih stroškov reklamiranih izdelkov ali stroškov, povezanih s ponovnim transportom popravljenih ali nadomestnih izdelkov, kakor tudi ne zajema stroškov, povezanih z vgradnjo, montažo, odstranitvijo ter ponovno vgradnjo izdelkov. Prav tako se garancija ne nanaša na izpad prihodka, ki bi bila posledica garancije na izdelke. Vgradnja izdelkov mora potekati v skladu z navodili za montažo. V kolikor navodila niso dosledno upoštevana, lahko na izdelkih nastanejo strojne ali električne napake oz. napake v delovanju izdelkov. Garancija se ne nanaša na nedosledno upoštevanje navodil za montažo.

6. Prevzem blaga
Stranka je dolžna prevzeti blago v 10-ih dneh od dneva obvestila o popravilu oz. v 30-ih dneh od dneva prevzema blaga na servis, če popravilo ni možno oz. se stranka ne strinja s ceno popravila. Če stranka v roku 3 mesecev po prvem obvestilu ne prevzame blaga, se s tem odpoveduje zahtevi za izročitev blaga!

7. Garancija storitev
V nobenem primeru ne odgovarjamo za izgubo podatkov. Uporaba storitev izvajalca je v celoti odgovornost uporabnika. Izvajalec ne odgovarja za izgubo podatkov, ki so bili shranjeni na računalniku, katerega izvajalec servisira, oziroma je bil vključen v mrežo, ki jo je vzpostavil ali servisiral izvajalec. Uporabnik se strinja, da bo sam predhodno poskrbel za potrebne varnostne kopije vseh podatkov, ki so na računalniku.

8. Napake na spletni strani
Napake na spletni strani (opisi izdelka in cene) niso namerne in niso izključene. Če je opis in cena izdelka, ki ste ga naročili, napačna, vas bo o tem dejstvu obvestil prodajalec podjetja VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. in vam ponudil možnost, da izdelek kupite po pravilni ceni, ki vam jo bo tudi navedel. Prav tako bo podjetje VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. odravilo napako in se vam opravičilo zanjo. Podjetje VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. izdelka stranki ne bo prodalo po ceni, ki bi bila škodljiva za podjetje, če je bila stranka o tem pravočasno obveščena. Podjetje si pridržuje pravico, da napako popravi v roku treh (3) delovnih dni od dne, ko je bilo o napaki obveščeno.

9. Dostava
Podjetje  VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. mora blago dostaviti v obljubljenem času. Stroški dostave se po predhodnem dogovoru obračunajo po ceniku Pošte Slovenije.

10. Pravica do zasebnosti
Podjetje VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

11. Odveza odgovornosti
Podjetje VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. se bo po svojih najboljših možnostih trudilo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

12.Uporaba piškotkov
Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletno mesto, ki ga obiščete, pošlje brskalniku. Spletno mesto si lahko z njim zapomni podatke o vašem obisku, na primer izbrani jezik in druge nastavitve. Tako je lahko vaš naslednji obisk istega mesta bolj uporaben in lažji. Piškotki imajo pomembno vlogo. Uporaba spleta bi bila brez njih znatno manj prijetna. Piškotke uporabljamo za različne namene. Uporabljamo jih na primer, da štejemo, koliko obiskov ima neka spletna stran, da vam pomagamo, da se prijavite za naše storitve, in da varujemo vaše podatke. Uporaba piškotkov je potrebna, saj brez njih ni mogoče identificirati uporabnikov spletne strani in z njimi ohranjati stikov. Vedno iščemo načine, da bi spletno stran izboljšali in da bi bil dostop do informacij o naših izdelkih enostavnejši. Zaradi tega je za nas pomembno, da spoznamo, kako spletno stran uporabljate. Ko boste prvič vstopili na našo spletno stran, se bo pojavila na vrhu zaslona pasica z obvestilom, da na spletni strani uporabljamo piškotke, v skladu s tukaj zapisano politiko uporabe.  Če se boste z uporabo piškotkov strinjali, se pasica z obvestilom v bodoče ne bo več pojavljala. Vedno pa imate možnost, da piškotke odstranite preko nastavitev vašega brskalnika.

13. Pritožbe in spori
Podjetje VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in je dolžno vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Podjetje VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. bo v petih delovnih dneh potrdilo, da je prejelo pritožbo, sporočilo kupcu, kako dolgo jo bo obravnavalo in ga vseskozi obveščalo o poteku postopka. Podjetje VZPON.COM Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Če dogovor s stranko ni mogoč, je za reševanje sporov iz te pogodbe pristojno sodišče v Ljubljani.

14. Objava in začetek veljavnosti
Splošni pogoji se objavijo na uradni spletni strani podjetja in hranijo na sedežu podjetja. Ti splošni pogoji začnejo veljati naslednji dan po objavi na spletni strani in se lahko spremenijo brez vnaprejšnjega opozorila ali obvestila. Objavljeno, zadnjič pregledano 1.1.2019.