vzpon.com 1600x295 final

Kontaktni obrazec
Preostalo 500 znakov za vnos vsebine.
Dodajte datoteke

Počasen zagon računalnika

Se vaš računalnik prižiga dolgo časa? Se vam ob zagonu operacijskega sistema avtomatsko zažene kup programov (Antivirus, Nvidia, One drive, Windows security, Cortana, qTorrent, Skype...), ki jih ne potrebujete vedno? V okno za iskanje vpišite MSCONFIG in pritisnite Enter. Odpre se Windowsow programski vmesnik System Configuration Utility, kliknite zavihek Startup, Open Task Manager in Zagon.  Onemogočite programe, ki jih ne potrebujete pri zagonu. Računalnik bo sedaj hitrejši, poraba pomnilnika bo manjša, saj vsak zagnan program porabi del razpoložljivega pomnilnika.

Pokličite računalniški servis Vzpon.com na 041 521 597 ali nas vprašajte preko elektronske pošte info@vzpon.com

Nadgradnja računalnika z mnogo hitrejšim SSD diskom

Deluje vaš računalnik, prenosnik počasi? Po naših izkušnjah je edina prava rešitev zamenjava trdega diska z novejšim SSD diskom! Cene SSD diskov so postale dostopnejše in sedaj je pravi čas za zamenjavo. Nov SSD disk, vgradnja v vaš računalnik, prenosnik, prenos podatkov ter Windows namestitev že za 90€. Pokličite servis računalnikov Vzpon.com na 041 521 597, uporabite kontaktni obrazec na levi strani ali nas vprašajte preko elektronske pošte info@vzpon.com

Kaj so SSD DISKI?
Diski SSD so naslednja generacija izdelkov za uporabo v prenosnikih in namiznih računalnikih. Namenjeni so tako splošnim uporabnikom kot tudi poslovnim okoljem in navdušencem, ki si želijo visoke zmogljivosti, ki jo zagotavljajo v primerjavi s tradicionalnimi trdimi diski. Diski SSD so zanesljivejši, porabijo manj energije in omogočajo hitrejši prenos podatkov, s čimer pospešijo zagon računalnika ter odpiranje datotek in aplikacij. Z namestitvijo diska SSD se občutno poveča odzivnost sistema. Najvažnejše pa je, da SSD diski nimajo vgrajenih gibljivih delov kot klasični diski, s čimer se možnosti odpovedi delovanja diska zmanjšajo na minimum.
Diski SSD so na voljo s kapacitetami od 120GB do 2TB. Pri razvoju je bil poudarek na naključnem pisanju in branju, ki najbolj vplivata na dnevno uporabniško izkušnjo. Hitrost zapisovanja je zelo visoka, pri tem pa še vedno zagotavljajo najvišjo hitrost zaporednega branja. Uporabniki lahko istočasno predvajajo glasbo in s spleta prenašajo video ter obenem urejajo dokumente, ne da bi prišlo do upočasnitve računalnika.

Kako so SSD diski postali alternativa tradicionalnim 'vrtečim' diskom? Kaj so prednosti in slabosti SSD diskov?

Praktični prikaz zagona OS Windows ter odpiranja datoteke v Photoshopu (velikost datoteke 278MB) z SSD ali navadnim diskom.

RAČUNALNIK DELA POČASI?
Klasičen trdi disk je daleč najpočasnejša komponenta v računalniku, zato vam svetujemo menjavo z mnogo hitrejšim SSD diskom.

Nadgradnja z SSD diskom v vašem računalniku odpravi sledeče:
• Počasen zagon računalnika
• Programi se odpirajo počasi
• Dokumenti se naložijo počasi
• Zguba časa med sedenjem za računalnikom in čakanjem

SSD disk reši te težave zato, ker je:
• branje in zapisovanje podatkov mnogo hitrejše (3 - 8x)
• dostopni časi do podatkov so neprimerno hitrejši (100 - 120x)
• daljša življenjska doba (2x)
• neprimerno manj občutljivi na tresljaje (4x)
• disk je popolnoma neslišen
• fizično so manjši in mnogo lažji
• potrošijo mnogo manj energije (13 - 17x)
• nadgradnja s katero v razmerju cena / učinkovitost dosežemo največ

Ponujamo vam zamenjavo vašega zastarelega diska z SSD, nadgradnjo, namestitev obstoječega licenčnega operacijskega sistema in prenos pomembnih podatkov na novi disk. Stari disk lahko obdržite za podatke, SSD disk pa uporabljate samo za zaganjanje operacijskega sistema in programov. Razlika v hitrosti delovanja vas bo osupnila. Možno je tudi kloniranje obstoječega diska.
Pokličite servis računalnikov Vzpon.com na 041 521 597, uporabite kontaktni obrazec na levi strani ali nas vprašajte preko elektronske pošte info@vzpon.com

Ekrani, baterije, napajalniki

 • ekrani za prenosnike

  Ekrani za vse modele prenosnikov

  Prodaja in menjava vseh vrst zaslonov, panelov, ekranov... Preberite več

 • baterije za prenosnike

  Original baterije za prenosnike

  Original baterije za vse modele prenosnikov... Kupite novo baterijo

 • napajalniki za prenosnike

  Original polnilci za prenosnike

  Original polnilci za vse modele prenosnikov... Kupite nov polnilec

Tipkovnice, ventilatorji, diski

 • tipkovnice za prenosnike

  Tipkovnice za prenosnike

  Tipkovnice za vse modele prenosnikov... Preberite več

 • ventilatorji za prenosnike small

  Ventilatorji za prenosnike

  Prodaja in menjava vseh vrst ventilatorjev... Preberite več

 • diski za prenosnik small

  Trdi diski za prenosnike

  Prodaja in menjava diskov za prenosnike... Preberite več

Nadgradnja računalnika s SSD diskom

ssd diski middle   Je vaš računalnik počasen, se ne odziva, se Windowsi ne zaženejo...? Rešitev je zamenjava vašega diska z novim SSD diskom. Nov SSD disk, vgradnja, nova Windows namestitev že od 75€+ddv... Preberite več

 

Se vam prenosnik pregreva?

pregrevanje prenosnika    Povišana temperatura računalnika vodi v okvare elektronike. Svetujemo, da se računalnik enkrat na leto odpre in notranje očisti. Možnost servisa v istem dnevu... Preberite več