Pogoji poslovanja


CENE

Spletna cena velja za vse obiskovalce spletne strani. Izdelke lahko naročite kot gost (neregistriran uporabnik) ali registriran uporabnik.
Cene v spletni trgovini vsebujejo DDV.
Kljub naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
Pridržujemo si pravico do spremembe cen brez predhodne objave.

PLAČILA

Kupec, ki se odloči za nakup ima možnost plačila 'Po povzetju' dostavna služba Pošta Slovenije ali plačilo 'Po predračunu' na TRR našega podjetja ali 'Plačilo s kreditno kartico'. Sprejemamo kreditne in debetne kartice Maestro, Mastercard, Visa.
V primeru osebnega prevzema (samo po predhodnem dogovoru), so možnosti plačila: gotovina pri prevzemu, mobilno bančništvo (nakažete pri prevzemu preko vašega telefona), spletno bančništvo (nakažete pri prevzemu preko vašega prenosnika).

DOBAVA BLAGA

Ob izdaji blaga izpišemo račun, ki velja tudi kot dobavnica. Prejem blaga kupec potrdi s podpisom prejema dostavljalcu. Podpis pomeni, da je kupec sprejel pošiljko in izdelke navedene na računu! Pri naročilih, katerih vrednost je večja od 100€ z DDV, organiziramo dostavo na lastne stroške. Reklamacije glede dobavljenega blaga sprejemamo po elektronski pošti v 14-ih dneh po datumu na računu. Predviden čas dobave, v kolikor je artikel na zalogi je 1-3 delovne dni od naročila. V kolikor izdelka ni na zalogi, vas o predvidenem datumu dobave obvestimo.

VARNOST

Naša želja je, da naši kupci nakupujejo varno, udobno in predvsem brez skrbi. Zavedamo se pomembnosti zadovoljnih kupcev, zato vam omogočamo, da v roku 14 dni izdelek vrnete ali zamenjate brez kakršnega koli razloga.

VRAČILO IZDELKA, ZAMENJAVA IZDELKA, OBRAZEC ZA VRAČILO

Postopek zamenjave je preprost. Izdelek lahko zamenjate v roku 14 dni od prevzema brez navedbe za svojo odločitev. Izdelek zapakirajte v original embalažo ter ga pošljite na naš naslov. Paketu priložite original ali kopijo računa. Kliknite na Obrazec za vračilo blaga, kjer so vsa navodila. Izdelek, ki ga vračate, mora biti nepoškodovan, zapakiran v original embalažo, v nespremenjeni količini in brez sledi uporabe. Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! Na Obrazec za vračilo poleg svojih podatkov vpišete tudi številko svojega tekočega računa, na katerega bomo v roku 14 delovnih dni po prejemu vrnjenih izdelkov nakazali kupnino, če bo tako dogovorjeno.

GARANCIJA

Garancija za prodajne artikle velja minimalno 6 mesecev, garancijski rok piše na računu. Garancija NE velja za električne udare (strela, prenapetost,...) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome, zvine, udarce...). Stroške poštnine v primeru, da je garancija upravičena nosi Vzpon.com, Računalniške storitve, Sandi Pehlič s.p. preko dostavljalca Pošta Slovenija (pošiljk z odkupnino ne sprejemamo). V primeru, da garancija ni upravičena, nosi vse stroške poštnine in servisa kupec. Če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija, se izdelek zamenja oz. se kupcu v roku 30 dni vrne kupnina na TRR kupca.

Za vsako uveljavljanje garancije je potrebno dokazilo o nakupu (račun).

Blago, ki je na popravilu, se mora prevzeti v roku enega tedna po obvestilu o popravilu. Po enem tednu se zaračunava ležarnina po ceni 50 ¢ / dan (z besedo: petdeset centov na dan).

STVARNE NAPAKE

Stvarne napake so v praksi zelo redke. Če menite, da kupljeni izdelki že ob nakupu niso imeli lastnosti, ki so potrebne za njihovo normalno rabo, ki jih kot stvarne napake določa Zakon o varstvu potrošnikov in nas o tem pravilno ter najkasneje v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, obvestite, lahko zahtevate, da:

- brezplačno odpravimo stvarno napako na izdelku ali

- vrnemo del plačanega zneska v sorazmerju s stvarno napako ali

- izdelek s stvarno napako zamenjamo z novim brezhibnim blagom ali

- vrnemo celotni plačani znesek.

Izdelek nam dostavite v pregled. Prosimo, da izdelku priložite obrazec z opisom stvarne napake, tako da bo postopek hitreje stekel. 

Pri pošiljanju izdelka na naš naslov upoštevajte, da pošiljk z odkupnino ne prejemamo. 

V primerih, ko prijavljena napaka ni sporna, zahtevi ugodimo v roku osmih dni po prejemu izdelka v pregled. V nasprotnem primeru vas v roku osmih dni po prevzemu izdelka pisno obvestimo, da je napaka sporna. 

Pozor! V primerih, ko je prijavljena stvarna napaka na izdelku sporna, vam bomo po zaključku postopka izdelek vrnili v enakem stanju, kot je bil prevzet. Če boste želeli uveljaviti garancijo za brezhibno delovanje izdelka, boste to lahko po prevzemu izdelka pri nas nadaljevali na pooblaščenem servisu.

V primeru spora, se le ti rešujejo preko pristojnega organa glede na sedež potrošnika.

POSTOPEK NAROČILA IZDELKA

Ko najdete željeni izdelek in bi želeli opraviti nakup po izpisani ceni, kliknite na gumb V košarico. 

Ko imate vse izdelke izbrane, imate v košarici možnost spremembe količin ali odstranitev izdelkov.

Nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno.

V nadaljevanju lahko nakupujete Kot gost (registracija ni potrebna) ali se Registrirate.

Vpišite vaše osebne podatke ali ime podjetja, če želite račun na podjetje (davčno številko lahko pripišete kasneje pod Opombo).

Sledi Način dostave.  Izberete lahko Plačilo po povzetju ali Osebni prevzem na naslovu spletne trgovine. V tem koraku se je potrebno tudi strinjati s Pogoji poslovanja.

Sledi Potrditev plačila, kjer je jasno prikazan povzetek naročila z naročenimi artikli, cenami, obračunanim davkom, stroški dostave in skupnim zneskom.

Nakup potrdite s klikom na gumb Potrdite naročilo.

Pogodba oz. naročilo je v tem koraku zaključeno in poslano kupcu na e-poštni naslov, ki ga je kupec vpisal med postopkom nakupa, izvod shranimo tudi pri podjetju.

IZDAJA RAČUNA

Spletna trgovina Vzpon.com, Računalniške storitve Sandi Pehlič s.p. po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje račun tudi v PDF formatu na e-naslov kupca kakor ga tudi priloži v sam paket, ki je dostavljen na naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

POLITIKA ZASEBNOSTI

Podjetje Vzpon.com, Računalniške storitve, Sandi Pehlič s.p., ki upravlja spletno trgovino (www.vzpon.com/trgovina) se pri svojem poslovanju zavzema za korektno in odgovorno uporabo osebnih podatkov. V skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine.

Podjetje Vzpon.com, Računalniške storitve, Sandi Pehlič s.p. za potrebe poslovanja spletne trgovine (www.vzpon.com/trgovina) zbira naslednje podatke uporabnikov:
- ime in priimek
- naslov in kraj bivanja
- naslov za pošiljanje naročenega blaga
- naslov elektronske pošte (uporabniško ime)
- geslo v šifrirani obliki
- ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino
Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino na odgovarjamo.
Za potrebe varnosti se izbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino (www.vzpon.com/trgovina).
Izjemno razkritje osebnih podatkov:
Podatki, ki jih podjetje Vzpon.com, Računalniške storitve, Sandi Pehlič s.p. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

PIŠKOTKI

Za potrebe spletne strani  uporabljamo naslednje piškotke:
Sejni piškotek
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.
Spletna košarica piškotek
S tem piškotkom ohranjamo vsebino košarice, tudi ko zaprete brskalnik in ga naslednjič odprete. Vsebina košarice v samem piškotku ni razvidna.
Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.
Piškotki Google maps
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev na vdelanih zemljevidih.
Piškotki Google Analytics _ga
S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.
Kako upravljati s piškotki?
Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko še naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene funkcije ne bodo delovale.

OBVEŠČANJE

Kupce informiramo z osnovnimi podatki preko pošte, elektronske pošte in spletne strani. Elektronska pošta predstavlja prednostni način komuniciranja. V kolikor želite prejemati elektronska obvestila na vaš naslov nam pišite na: info@vzpon.com

ZAKONODAJA

Veljavno zakonodajo s področja varstva potrošnikov in konkurence najdete TUKAJ.